Als je zwanger bent, voel je je lichaam veranderen. De kans bestaat dat door die veranderingen bepaalde lichamelijke klachten kunnen ontstaan.
Spieren en gewrichten worden losser en soepeler, zodat je kindje de ruimte krijgt om op de juiste wijze op de wereld te komen. Vooral bekken-, rug- en nekklachten komen veel voor bij vrouwen tijdens de zwangerschap. Ook veel zwangere vrouwen ervaren slaapproblemen tijdens de zwangerschap.
Je lichaam herstelt door middel van een zwangerschapsmassage
Een zwangerschapsmassage zorgt in elk geval voor ontspanning. Je zult merken dat je dieper ademhaalt en bovendien komt je hoofd volledig tot rust. Uiteraard worden ook de spieren soepeler. Middels een zwangerschapsmassage herstelt je lichaam. De bloedcirculatie van jezelf en ook die van je zoon of dochter wordt door de toegepaste technieken gestimuleerd. Voor veel vrouwen is een massage ook een moment van overdenking. Tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij wat komen gaat en de veranderingen in je lichaam te voelen en te accepteren.
Behalve genoemde voordelen, zorgt een zwangerschapsmassage doorgaans voor een veel betere nachtrust. Er worden beduidend minder stresshormonen aangemaakt en ook de pijn in de rug wordt vaak een stuk minder heftig. Gebleken is bovendien dat de gevreesde complicaties in veel gevallen uitblijven bij vrouwen die tijdens de zwangerschap regelmatig kiezen voor een massage.
Een zwangerschapsmassage is niet standaard en de behandelingen en het effect verschillen per fase van de zwangerschap. Massages in het tweede deel van de zwangerschap helpen om klachten als krampen en rugpijn te beperken maar ook zorgt een massage in deze periode voor een betere nachtrust. Met name in die periode worden de massages als zeer prettig ervaren en meestal voelen vrouwen zich na de behandeling stukken beter. In de laatste fase wordt vooral ingezet op het beperken en reduceren van bekkenklachten en problemen rondom de rug ook zorgt een massage in deze fase voor een betere nachtrust.
Is de massage veilig voor je kind?
Zwangerschapsmassage is iets anders dan een gewone massage. Zo wordt beduidend minder diep gemasseerd. Diep masseren betekent dat de kans op reacties én daarmee de kans op een te vroeggeboren zoon of dochter vergroot kan worden. Ook kunnen bij te diepe massages net iets te veel afvalstoffen vrijkomen en worden de hormoonhuishouding en bloedcirculatie te veel gestimuleerd.
De massagetafel in mijn massagesalon is er een die speciaal voor zwangeren & mama’s is gemaakt.
De ontwerpers van deze tafel hebben zorgvuldige tests uitgevoerd en het is absoluut veilig voor jou en je kind om op deze tafel te liggen.
De afgelopen jaren heeft 99% van de zwangeren aangegeven deze tafel geweldig te vinden.
Op deze tafel kan je namelijk op je buik liggen omdat de kussens bij buik en de borsten uit de tafel kunnen worden gehaald, ook ideaal als je nog borstvoeding geeft.
Zo kan je weer ervaren hoe fijn en ontspannen het is om op je buik te liggen.
Doordat je op je buik ligt kan ik je rug, nek en schouders goed los masseren en lig jij helemaal ontspannen.
Tijdens de massage is het heel belangrijk dat de masseur en de zwangere dame goed contact houden en communiceren. Het lichaam reageert anders dan wanneer iemand niet zwanger is. Denk hierbij aan sneller warm/ koud, misselijk worden en zeker niet onbelangrijk, emotioneel worden. Geef dus vooral aan als iets niet goed voelt of als je vragen hebt, dan kan de massage daar op aangepast worden.
De massageolie die gebruikt wordt tijdens een zwangerschapsmassage is van Neal's Yard Remedies. Deze olie bevat alleen maar ontspannende bestanddelen wat belangrijk is, zodat er geen ongewenste stimulerende reacties ontstaan tijdens de massage.
Tot slot, moeder en kindje kunnen tijdens de zwangerschap vanaf drie maanden genieten van een rustige en ontspannende massage bij Valiteit.
Reactie plaatsen
Reacties